23
Jan 17

Globetrotter Jack London

 

De wereld van een uitgeverij is breed en divers. Jack London is wederom uit de dood opgestaan door de uitgave van Wanneer de goden lachen, samengesteld, ingeleid en vertaald door Hans Dütting. De in Frankrijk wonende Dütting is al zijn hele literaire leven in de ban van de grote avonturenverteller met een groot hart. De globetrotter London liet immers een rijk oeuvre na, dat bestond uit romans, novellen, politieke pamfletten, journalistieke verslagen, brieven en oorlogsverhalen. Om enig inzicht te geven in het rijke leven van de auteur heeft Dütting ervoor gekozen het leven van London in chronologie te schetsen alvorens aan zijn eigenlijke werk te beginnen. Dit vormt een mooie introductie op de man en zijn werk. Daarnaast schetst Dütting zijn eigen visie op London, die hij een arbeidersklasse-held noemt.

De uitgave van London staat in een groeiende lijn klassiek werk dat Aspekt laat herleven, zoals ook het werk van Hesse, Mann, Fontane, Keyserling, Couperus en Slauerhoff. Auteurs van immer levende titels die het klassieke fundament vormen voor meer eigentijdse Aspekt-auteurs als Jos van der Meer, Frank Heine, Henk Vaessen en Hans Muiderman. Naast een rijk non-fictie fonds vormen deze boeken het fundament van uitgeverij Aspekt. Wat dit laatste betreft zijn de rijen versterkt door uitgever Karl Drabbe van ‘Doorbraak’: kwaliteitsboeken uit het sympathieke Vlaamse land. Het is 2017 – laat de pers maar draaien.

                                                            

Titels van Henk Vaessen, Hans Muiderman,

Jos van der Meer en Frank Heine. Voor veel meer auteurs & titels

uit het rijke fonds naar de website:

 

www.uitgeverijaspekt.nl

 

 

 

Laat een bericht achter