20
Oct 17

Bij het najaarsnummer van Bühne: iedere dag nieuwe kansen

Samuel Beckett. Zijn doorgroefde gezicht als een oude landkaart. Negen weken was hij in Hamburg, Hotel Lloyd aan de Steintorwall. Zwervend langs Hauptbahnhof en Rathausmarkt, dat in een duister verleden een geheel andere naam droeg. Hier ontstaan boeken, hier worden teksten geboren, daar waar de geschiedenis werd geschreven. Ergens, tussen Ierland en Hamburg.

Er is iedere dag een nieuwe dageraad, nieuwe plannen, nieuwe mensen en een nieuwe werkelijkheid

Binnenkort verschijnt het najaarsnummer van Bühne, dat dapper voortgaat in de letterenwereld. Een serieus nummer, met enige historische essays, die u zullen verbazen. Letteren kennen geen moraal en kleven aan iedere ideologie. Het is aan de schepper en gebruiker wat wij met de teksten doen. We krijgen een inkijke bij een commune aan de Maas. Een product van eigen land, maar ook van alle tijden en plaatsen. Terugkijkend kunnen we ons slechts verbazen en de schouders ophalen, maar er was een tijd dat alles echt was. Nog niet ingehaald door geschiedenis en vergetelheid. Dat er confrontatie was, lach, leed maar natuurlijk ook idealisme en goede bedoelingen waaraan de wereld ten onder dreigde te gaan. Er is iedere dag een nieuwe dageraad, nieuwe plannen, nieuwe mensen en een nieuwe werkelijkheid. Wat het verleden ons spiegelt is een recept voor de toekomst. Bühne luistert en groeit mee.

 

 

Laat een bericht achter